Veģetārā Carbonara mērce pastai
Vienkārši pagatavojama, maiga un sātīga olu, krējuma un siera mērce.
Gatavošanas laiks 20 min., 4 personām
Saldo krējumu sajauc ar olu dzeltenumiem un sieru, samaisa. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sakapātus sīpolus un ķiplokus, viegli apcep. Pievieno cukīni un uz lēnas uguns sautē, kamēr cukīni mīksts, pieber sāli pēc garšas, tad pievieno artišokus, novārīto pastu un uzlej virsū kremīgo mērci. Uz lēnas uguns maisot izkarsē, līdz mērce uzmet pirmo burbuli. Svarīgi nevārīt, jo tad no mērces sanāks olu kultenis.
Alternatīva:
Ja nav vai negaršo cukīni un artišoki, mērcei var izmatot jebkuras citas piedevas, kas garšo, piemēram dārzeņus (tomātus gan neieteiktu), sēnes.
Oriģinālajā itāliešu receptē mērcei tiek pievienota kraukšķīgos gabaliņos sacepta cūkas krūtiņa vai cita trekna cūkgaļa.
Recepte: Dienas Ēdieni
Sastāvdaļas
- mērces pamats:
- Saldais krejums - 200.g
- rīvēts parmas siers vai cits cietais siers - 40.g
- Olu dzeltenumi - 2.gab
- Olīveļļa - 30.g
- piedevas:
- Sīpols - 1/2.gab
- Ķiploks - 2.daiviņas
- Neliels cukini - 1.gab
- konservēti artišoki - 350.ml