Pildīta paprika ar sieru, rīsiem un olīvām

Gatavošanas laiks 90 min, 6 personām Papriku mazgā, pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas. Aplej ar karstu ūdeni un 30 minūtes patur. Tas nodrošinās, ka paprikas būs gana mīkstas. 

FOTO: Shutterstock.com

Rīsus nomazgā, aplej ar ūdeni un vāra 15 minūtes, kamēr gatavi. Pannā sakarsē gī sviestu, apcep sinepju sēklas, pieliek garšvielas un apmaisa. Pieber izvārītos rīsus, sasmalcinātas olīvas, gabaliņos sagrieztus tomātus un mocarellas sieru. Visu labi sajauc. Uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izkārto paprikas pusītes, kurās iebērts nedaudz sāls, un pilda rīsu, dārzeņu un siera masu. Piparus cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, apber ar sarīvētu puscieto sieru un turpina cept, kamēr siers izkusis un apbrūnējis.

Padoms - cepot sinepju sēklas, pannai jāuzliek vāks - sēklas karstajā gī sviestā lec ārā no pannas. Tas pats attiecas uz ķimenēm u.c.

 

Recepte: Dienas Ēdieni

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Dzeltenās paprikas - 6.gab
  • Basmati risi - 1.krūze
  • Tomāti - 2.gab
  • Melnās olīvas - 1.sauja
  • mocarellas tipa siers - 2.bumbiņas
  • puscietais siers - 100.g
  • melnās sinepju sēklas - 1.tējk.
  • Kurkuma - 1.tējk.
  • Sāls
  • gī sviests (var izmantot arī parasto) - 2.ēd.k.