Cepti kartupeļi mundierī
Rūpīgi nomazgā kartupeļus ar visu mizu. Pārgriež uz pusēm un liek traukā. Pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem un ar rokām visu apmaisa (tā, lai eļļa, sāls un pipari vienmērīgi apņemtu visus kartupeļus). Tikmēr cepeškrāsnī liek karsēties pannu, kurā ieliets nedaudz eļļas (tā, lai nosedz visu pannu). Tad cepešpannu ņem laukā un ar grieztajām pusītēm uz leju citu citam blakus kārto kartupeļus. Liek cepeškrāsnī cepties. Kad kartupeļi ir gatavi, ēd ar visu mizu.
Piedevas pēc izvēles, sākot ar gaileņu mērci un beidzot ar krējumu.
Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)
Sastāvdaļas
- Kartupeļi
- Sāls
- Malti melnie pipari
- Eļļa