Veģetārās zaļo zirnīšu - bazilika kroketes
Aptuveni 8 kroketes
Gatavošanas laiks ~ 15 minūtes
Zirnīšus apmēram 5 minūtes novāra sālsūdenī, notecina, samaļ vai sablendē. Sajauc ar pārējām satāvdaļām. Izveido apaļus vai iegarenus plācenīšus, apviļā rīvmaizē. Lielā eļļas daudzumā uz vidējas uguns apcep brūnus. Liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem vai dārzeņu sautējumu.
Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010
Sastāvdaļas
- Svaigi vai saldēti zaļie zirnīši - 250.g
- sīki sagrieztas svaiga bazilika lapiņas - 2.ēd.k.
- rīsu milti vai kukurūzas ciete - 75.g
- Fetas siers - 40.g
- rīvēts dzeltenais siers - 2.ēd.k.
- Milti - 20.g
- rīvmaize panēšanai - 2 - 3.ēd.k.