Ļoti vienkārši sautēti kāposti
Sastāvdaļas:
- Svaigs kāposts
- Burkāns
- Sīpoli
- Ķiploki - 2.daiviņas
- Kečups vai tomātu mērce
- Eļļa
- Garšvielas - lauru lapas, sāls, pipari
Pagatavošana:
Sīki sagriežam kāpostu (kāposts bija 2 reizes vairāk kā burkāni, bet tas aptuveni).
Liekam katlā, ielejam ūdeni tik, lai knapi apsegti būtu kāposti. Liekam vārīties.
Pievienojam lauru lapas, piparu graudiņus un eļļu. Uzliekam vāku un uz vidējas uguns sautējam.
Sarīvējam burkānus uz rupjās rīves, liekam klāt kāpostiem. Sautējam uz mazas uguns ap 45minūtēm.
Sīki sagriežam sīpolus, liekam uz pannas eļļā un apcepam zeltaini brūnus. Pēc 45 minūtēm pievienojam katlā sīpolus un kečupu. Visu izmaisam un turpinam sautēt, līdz gatavs, mīksts. 5 minūtes pirms gatavības pievienojam sāli, ķiplokus izspiestus caur spiedi un vēl mazliet pasautējam.
Kad gatavs, ļaujam kadas 10-15 minūtes pastāvēt, lai ievelkas.
Tad ķeramies klāt ēšanai. Var ēst kā piedevu gandrīz jebkuram ēdienam.