Pildīta paprika ar rīsiem un malto gaļu

Gatavojam klasiku - pildīto papriku!
Latviešu virtuves klasika - pildīta paprika!

FOTO: Shutterstock.com

Latviešu virtuves klasika - pildīta paprika!

Sastāvdaļas

  • Paprika - 4.gab
  • Burkāni - 2.gab
  • Sīpoli - 2.gab
  • Rīsi - 125.g
  • Maltā gaļa - 100.g
  • Skabais krejums - 100.ml
  • tomātu mērce vai kečups - 80.ml
  • garšviela maltai gaļa, sāls, pipari
     


Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Rīsus izvāram, līdz tie ir pusgatavi. 
  2. Burkānus sarīvējam uz smalkas rīves, sīpolus smalki sagriežam. 
  3. Uz pannas mazliet apcepam pusi sīpolus, tad pievienojam trešdaļu burkānus, malto gaļu un garšvielas. 
  4. Maisot apcepam kādas 5 minūtes. Vārītajiem rīsiem liekam klāt malto gaļu ar burkāniem un sīpoliem. Paprikai izņemam sēklas un pildām iegūto masu.
  5. Atlikušos sīpolus un burkānus samaisām un liekam cepamtraukā, lai apsedz apakšu. Pa virsu kārtojam papriku. Krējumu samaisām ar kečupu un sāli, pielejam ūdeni.
  6. Lai zinātu, cik vajadzēs ūdeni, es tukšā cepamtraukā ieleju, lai būtu puse un tad šo daudzumu lejam klāt krējumam un kečupam.
  7. Šo šķidrumu lejam cepamtraukā, lai būtu pilns. 
  8. Pa virsu liekam foliju, kā tādu vāciņu. Liekam cepties aptuveni 180 grādos 40 minūtes,tad noņemam foliju un cepam vēl.

Saistītie raksti