Pildīta paprika ar rīsiem un malto gaļu
Gatavojam klasiku - pildīto papriku!
Sastāvdaļas
- Paprika - 4.gab
- Burkāni - 2.gab
- Sīpoli - 2.gab
- Rīsi - 125.g
- Maltā gaļa - 100.g
- Skabais krejums - 100.ml
- tomātu mērce vai kečups - 80.ml
- garšviela maltai gaļa, sāls, pipari
Pagatavošana
- Rīsus izvāram, līdz tie ir pusgatavi.
- Burkānus sarīvējam uz smalkas rīves, sīpolus smalki sagriežam.
- Uz pannas mazliet apcepam pusi sīpolus, tad pievienojam trešdaļu burkānus, malto gaļu un garšvielas.
- Maisot apcepam kādas 5 minūtes. Vārītajiem rīsiem liekam klāt malto gaļu ar burkāniem un sīpoliem. Paprikai izņemam sēklas un pildām iegūto masu.
- Atlikušos sīpolus un burkānus samaisām un liekam cepamtraukā, lai apsedz apakšu. Pa virsu kārtojam papriku. Krējumu samaisām ar kečupu un sāli, pielejam ūdeni.
- Lai zinātu, cik vajadzēs ūdeni, es tukšā cepamtraukā ieleju, lai būtu puse un tad šo daudzumu lejam klāt krējumam un kečupam.
- Šo šķidrumu lejam cepamtraukā, lai būtu pilns.
- Pa virsu liekam foliju, kā tādu vāciņu. Liekam cepties aptuveni 180 grādos 40 minūtes,tad noņemam foliju un cepam vēl.