Vista apelsīnu mērcē
Recepte kaloriju skaitītājiem un ķīniešu virtuves piekritējiem.
Vistas fileju sagriež garenās strēmelītēs. Pirms cepšanas fileju var uz desmit minūtēm iemarinēt, pārlejot, piemēram ar sojas mērci. Filejas gabaliņus apviļā kartupeļu cietē (tā padarīs mērci tumīgāku). Pannā ielej eļļu, uzkarsē un cep filejas gabaliņus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Kad gaļa apcepusies, tai pieber nedaudz sāls, karija un pielej apelsīnu sulu. Visgaršīgākā mērce būs ar svaigi spiestu sulu, bet var izmantot arī sulu no pakas. Uz mazas uguns gaļu sautē 15 - 20 minūtes.
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana
Sastāvdaļas
- Vistas fileja - 200.g
- kartupeļu ciete pāris.ēd.k.
- Eļļa - 4.ēd.k.
- Apelsīnu sula - 200.ml
- Sāls
- Karijs