Cepti saldie kartupeļi
Batāte ir saldā kartupeļa latīniskais nosaukums, no tā radies angļu "potatoes"
Sastāvdaļas
- saldie kartupeļi - 4.gab
- Olīveļļa - 2.ēd.k.
- Sāls, pipari
Pagatavošana
Ja gribat batāti tikai izmēģināt, lieciet pannā arī citas saknes: kartupeļus, selerijas, burkānus un kāļus. Pievienojiet pāris šķēles ķirbja, lai pārliecinātos, ka tiem nemaz nav tik atšķirīgas garšas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sakneņus nomizo un sagriež aptuveni 5 cm biezās daivās (ja kartupeļi ir ļoti lieli, vispirms pārgriež vertikāli uz pusēm). Cepešpannu izklāj ar cepampapīru, ieber daivas, apslaka ar olīveļļu un apkaisa ar sāli un pipariem, ar rokām izmaisa, lai katra daiva no visām pusēm būtu apklāta ar eļļu. Cep cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz daivas ir mīkstas un kraukšķīgas.
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana.