Kartupeļu sacepums ar puraviem un sieru

Sacepums ir ļoti ērti gatavojams ēdiens - saliec visu cepeškrāsnī. Un gatavs!

Pārkaisīts ar zaļumiem, sacepums smaržos debešķīgi!

FOTO: Shutterstock.com

Pārkaisīts ar zaļumiem, sacepums smaržos debešķīgi!

Puravus notīra, pārgriež gareniski uz pusēm, labi noskalo, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos. Sagrieztos puravus blanšē verdošā ūdenī. Caurdurī nokāš, noskalo aukstā ūdenī un ļauj notecēt liekajam ūdenim. Vārītos kartupeļus nomizo, sagriež 5 mm biezās šķēlēs un liek tās ietaukotajā traukā kā dakstiņus vienu gandrīz uz otras. Uz kartupeļiem liek puravus.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

Krējumu labi samaisa ar pienu un olu, pieber arī sāli, piparus, rīvētu muskatriekstu. Maisījumu pārlej kartupeļiem un puraviem, uzkaisa sieru un cep cepeškrāsnī 15 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Puravi - 2.gab
  • Ar mizu vārīti kartupeļi - 750.g
  • Sāls
  • trekns krējums - 150.g
  • Ola - 1.gab
  • Malti melnie pipari
  • Piens - 50.ml
  • Muskatrieksts
  • Rīvēts siers - 50.g