Šķiņķa suflē
4 porcijas
Šķiņķi smalki sakapā. Katliņā uzkarsē sviestu (nedaudz atstāj veidnes ieziešanai), pievieno miltus un maisot izkarsē. Pēc tam maisot pievieno uzkarsētu pienu un turpina karsēt, līdz izveidojas viendabīga pabieza masa. Pievieno šķiņķi un pēc garšas sāli un saldo papriku, nedaudz atdzesē. Masā iemaisa olu dzeltenumus. Olu baltumus saputo stingrās putās un, uzmanīgi cilājot, iemaisa sagatavotajā masā.
Veidnītes ieziež ar sviestu un tajās iepilda sagatavoto masu 2/3 no tilpuma. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepēskršnī un cep aptuveni 30 minūtes. Pasniedz karstu.
Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006
Sastāvdaļas
- vārīts vai sautēts šķiņķis - 120.g
- Sviests - 12.g
- Milti - 40.g
- Piens - 150.g
- Olas - 3.gab
- Saldās paprikas pulveris - 2.g
- Sāls