Kartupeļu mīklas ravioli ar biezpiena pildījumu
Gatavošanas laiks - 1 stunda 20 minūtes.
4 personām
Vāra kartupeļus ar visu mizu, tad nomizo un sastampā (samaļ vai saspiež) kartupeļu spiedē. Ļauj kartupeļu masai atdzist.
Pildījumam: vispirms 50 g sviesta sautē kubiciņos sagrieztus sīpolus. Tad biezpienu sajauc ar sīpoliem, sīki sakapātiem pētersīļu zaļumiem un garšai pieber arī piparus.
Mīklai: kartupeļu masu, mazliet piparus un muskatrieksta sajauc ar dzeltenumiem un apmēram 200g miltu. Samīca viendabīgā mīklā. Uz miltiem apkaisīta galda (mīklas dēļa) plāni izveltnē un un izgriež apļus 7 cm diametrā. Pusi mīklas apļu apsmērē ar olbaltumu un uzliek uz tiem pildījumu, katru apsedz ar otru mīklas apli un cieši piespiež malas. Ravioli liek vārošā sālsūdenī apmēram 5 minūtes, gatavie ravioli uzpels augšā. Pasniedz ar sviesta gabaliņiem, pārkaisot rīvētu sieru. Rotā ar kādu zaļumiņu.
Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 1.kg
- Sīpoli - 3.gab
- Sviests - 125.g
- Pētersīļu zaļumi - 1.saišķītis
- Biezpiens - 250.g
- Olu dzeltenumi - 3.gab
- olbaltumi - 2.gab
- Milti - 200.g
- rīvēts siers parmesan - 75.g
- Sāls
- pipari, muskatrieksts