Kartupeļu mīklas ravioli ar biezpiena pildījumu

Gatavošanas laiks - 1 stunda 20 minūtes.

FOTO: Shutterstock.com

4 personām

Vāra kartupeļus ar visu mizu, tad nomizo un sastampā (samaļ vai saspiež) kartupeļu spiedē. Ļauj kartupeļu masai atdzist.

Pildījumam: vispirms 50 g sviesta sautē kubiciņos sagrieztus sīpolus. Tad biezpienu sajauc ar sīpoliem, sīki sakapātiem pētersīļu zaļumiem un garšai pieber arī piparus.

Mīklai: kartupeļu masu, mazliet piparus un muskatrieksta sajauc ar dzeltenumiem un apmēram 200g miltu. Samīca viendabīgā mīklā. Uz miltiem apkaisīta galda (mīklas dēļa) plāni izveltnē un un izgriež apļus 7 cm diametrā. Pusi mīklas apļu apsmērē ar olbaltumu un uzliek uz tiem pildījumu, katru apsedz ar otru mīklas apli un cieši piespiež malas. Ravioli liek vārošā sālsūdenī apmēram 5 minūtes, gatavie ravioli uzpels augšā. Pasniedz ar sviesta gabaliņiem, pārkaisot rīvētu sieru. Rotā ar kādu zaļumiņu.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 1.kg
  • Sīpoli - 3.gab
  • Sviests - 125.g
  • Pētersīļu zaļumi - 1.saišķītis
  • Biezpiens - 250.g
  • Olu dzeltenumi - 3.gab
  • olbaltumi - 2.gab
  • Milti - 200.g
  • rīvēts siers parmesan - 75.g
  • Sāls
  • pipari, muskatrieksts