Cepeškrāsnī cepti zilie sīpoli angļu gaumē
Šī lieliskā piedeva cepetim esot tradicionāls angļu virtuves ēdiens. Anglijā neesmu bijusi, bet pavārgrāmatās tā norādīts. :)
1.
Atlasi apmēram vienāda izmēra zilos (jeb sarkanos)
sīpolus.
2. Nogriez lēzenu apakšu, lai sīpols pannā
stabili stāv.
3. Sīpola augšdaļu iegriez krusteniski, bet lūko,
lai sīpols nesagriežas pavisam.
4. Iegriezumos sapilda sakapātu timiānu un lielu
šķipsnu sāls (svarīgi, lai nokļūst tieši iegriezumā sāls) un
sviestu. Jūlija Visocka savā recepšu grāmatā piedāvā sīpolus pildīt
ar smalki sagrieztu bekonu vai speķīti. Proti, smalki sagrieztu
speķīti vai bekonu sajaukt ar saberztiem ķiplokiem, sāli, pipariem
un sviestiņu.
5. Liek cepties 200 grādu temperatūrā apmēram
pusstundu. Pavārs Džeimijs Olivers sīpolus rekomendē likt cepties
blakus cepetim.
Iznākums ir gards un salds!
Sastāvdaļas
- Vienāda izmēra zilie sīpoli
- Sāls
- sviesta piciņas
- žāvēts speķītis (bet var iztikt bez)