Cūkgaļas karbonādes riekstu panējumā
Nezinu kā jums, bet man bija jaunums, ka gaļu var cept ar riekstiem. Nolēmu pamēģināt karbonādes riekstu panējumā.
Precizējums sastāvdaļām: rieksti - zemesrieksti (1glāze),
garšvielas - pipari, sāls,
Pagatavošana:
Riekstus sablenderējam miltos, kopā ar garšvielām.
Ar gaļas āmuriņu izklapējam gaļu no abām pusēm - kā jau parasti
karbonādēm
Ļoti viegli apsmērējam ar sinepēm no abām pusēm (pusi no gaļas šādi, otru citādi)
Tad apviļājam riekstu drupačās tā, lai kārtīgi aplīp
Sakuļam olas un riektu karbonādes apmērcējam olā, un liekam uz pannas uz lielas uguns apbrūninām no abām pusēm, tad uz cepampannas liekam cepeškrāsnī uz 10 minūtēm ap 200 grādiem.
Sīki sagriežam gurķi, papriku, pievienojam atlikušos riekstus, kas palika no pirmās gatavošanas, majonēzi, tik, lai masa ir bieza un turas viss kopā.
Uz saklapētās gaļas liekam šo masu un cepam cepeškrāsnī ap 200 (grūti pateikt grādus, jo man nerāda) kādas 20-30 minūtes, atkarīgs cik lieli gaļas gabaliņi.
Garša interesanta.Teikšu, ka abi varianti baigi labie.
Sastāvdaļas
- Cūkgaļa - 500.g
- Rieksti - 1.glāze
- Sinepes
- Majonēze
- Paprika
- Olas - 3.gab
- Garšvielas
- Marinēs/sālīts gurkis