Sautētas bietes skābajā krējumā ar rupmaizes grauzdiņiem
Uz rupjās rīves sarīvēju bieti, lieku uz pannas nelielā eļļas
daudzumā un apcepu, tad pievienoju citrona sulu, mazliet ūdeni un
sautēju ap 30 minūtēm uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot.
Visu šo laiku jāskatās, lai bietes sautējas, lai nav sausas, ja
viss šķidrums iztvaikojis, tad pievienojam vēl mazliet ūdeni.
Pēc 30 minūtēm pievienojam skābo krējumu, tik, lai bietēm ir kur
sautēties. Aptuveni uz 1 vidēju bieti ap 200 ml krējums.
Sautējam uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz gatavas. Kopā
ap 1 stundu.
Pievienojam garšvielas un, ja vēlas, var arī ķiploku.
Rupjmaizi apsmērējam planā kārtā ar sviestu, izspiežam sirsniņas ar
formiņu palīdzību (var vienkārši kubiņos sagriezt un cepam
cepeškrāsnī līdz brūni grauzdiņi).
Pasniedzam ar sautētajām bietēm.
Ļoti gardi!
Un ideja Valentīndienai ;)
Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija
Sastāvdaļas
- Sarkanās bietes
- Eļļa
- Skābs krējums
- garšvielas, ķiploks
- Rupjmaize