Saldais prosas sacepums

FOTO: Shutterstock.com

4 - 6 porcijas

Gatavošanas laiks ~ 1 stunda

Prosu noskalo karstā ūdenī, lai noņemtu rūgtumu. Uzvāra ūdeni ar pienu, ieber prosu, uzvāra, tad uzliek vāku, samazina liesmu un nemaisot tvaicē 15 - 20 minūtes.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ķieģelīša tipa veidni ieziež ar sviestu. Rozīnes noskalo. Citronu noskalo karstā ūdenī, norīvē miziņu, izspiež sulu (ja pievieno cieti, tad sulu sajauc ar cieti, līdz tā pilnīgi izšķīst, ja vajag, pievieno vēl karoti ūdens). Karsto prosas putru sajauc ar rozīnēm, medu, cukuru, garšvielām, citrona miziņu un sulu. Masu pilda veidnē, izlīdzina, pārkaisa ar sadrupinātiem riekstiem, virsu pārliek ar sviesta piciņām, cep 25 - 30 minūtes zeltaini brūnu.

Pēc veidnes izņemšanas no krāsns sacepumu tajā atstāj 10 minūtes, tad var sagriezt gabaliņos. Pasniedz karstu ar ābolu vai plūmju kompotu/ķīseli.

Reklāma
Reklāma

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010

 

Sastāvdaļas

  • Prosa - 1.glāze
  • Ūdens - 1.glāze
  • Piens - 1 1/2.glāze
  • 1/4 citrona rīvēta miziņa un sula
  • Rozīnes - 40.g
  • Medus - 1 - 2.ēd.k.
  • Cukurs - 2.ēd.k.
  • Malts kardamons - 1/2.tējk.
  • Kanēlis - 1/2.tējk.
  • Vaniļas cukurs - 1.paciņa
  • kukurūzas ciete (ja patīk blīvākas konsist. sacepums) - 1.ēd.k.
  • lazdu rieksti vai valrieksti - 50.g
  • sviesti - 1.ēd.k.