Mīcītu kartupeļu plācenīši (gatavošana pa soļiem)
Nomizojam, izvārām 1 kg kartupeļus. Nokāšam, samīcam. Uz pannas
eļļā vai sviestā apcepam 2 lielus sīpolus, līdz kļuvuši zeltaini
brūni. Ar sīpoliem neskopoties, tie dos to īpašo garšu. Kartupeļu
mīcei pievienojam ceptos sīpolus, izmīcam.Pievienojam garšvielas,
es lieku garšvielu kartupeļu ēdieniem, tā super der klāt. Var
pievienot muskatriekstu. Pievienojam 200g biezpienu, izmaisām.
Biezpienu var likt arī vienādā daudzumā ar kartupeļiem.
Kad šī visa masa atdzisusi, veidojam plācenīšus.
Liekam uz cepampannas un cepam ap 200 grādiem ap 15-20
minūtēm.
Uzberam uz katra plācenīša sieru un cepam vēl 3-5 minūtes.
Gatavs! Ķeramies pie ēšanas. Šo masu var cept arī uz pannas
eļļā,bet tad būs grūti noturēt formu, jo masa būs mīksta, bet arī
iznāk gardi.Tieši sīpoli dod to īpašo garšu. Var arī cept
cepamtraukā kā sacepumu, lai garšas savelkas un pasniegt kā
vienkārši mīcītus kartupeļus.
Sastāvdaļas
- Kartupeļi
- Biezpiens
- Siers
- Sīpoli
- Garšviela kartupeļu ēdieniem