Mīcītu kartupeļu plācenīši (gatavošana pa soļiem)

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Nomizojam, izvārām 1 kg kartupeļus. Nokāšam, samīcam. Uz pannas eļļā vai sviestā apcepam 2 lielus sīpolus, līdz kļuvuši zeltaini brūni. Ar sīpoliem neskopoties, tie dos to īpašo garšu. Kartupeļu mīcei pievienojam ceptos sīpolus, izmīcam.Pievienojam garšvielas, es lieku garšvielu kartupeļu ēdieniem, tā super der klāt. Var pievienot muskatriekstu. Pievienojam 200g biezpienu, izmaisām. Biezpienu var likt arī vienādā daudzumā ar kartupeļiem.


Kad šī visa masa atdzisusi, veidojam plācenīšus.

Liekam uz cepampannas un cepam ap 200 grādiem ap 15-20 minūtēm.

Uzberam uz katra plācenīša sieru un cepam vēl 3-5 minūtes.

Gatavs! Ķeramies pie ēšanas. Šo masu var cept arī uz pannas eļļā,bet tad būs grūti noturēt formu, jo masa būs mīksta, bet arī iznāk gardi.Tieši sīpoli dod to īpašo garšu. Var arī cept cepamtraukā kā sacepumu, lai garšas savelkas un pasniegt kā vienkārši mīcītus kartupeļus.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kartupeļi
  • Biezpiens
  • Siers
  • Sīpoli
  • Garšviela kartupeļu ēdieniem