Truša gaļa ar krāsainiem dārzeņiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Truša gaļu nomazgā un nosusina ar papīra dvieli, tad sagriež nelielos gabalos un liek cepties dziļā traukā, kur jau iepriekš sakarsēta eļļa. Kad truša gaļa apcepusies zeltaina, pievieno ķiploku un timiānu. Tad pielej baltvīnu, pievieno sāli un nedaudz vēl pakarsē, lai alkohols no vīna iztvaiko. Truša gaļai pievieno ūdeni vai buljonu, uzliek traukam virsū vāku un ļauj 15 - 20 minūtes pasautēties. Gaļai pievieno visus receptē minētos dārzeņus, kas sagriezti gabaliņoas, un pielej klāt saldo krējumu. Pievieno garšvielas un sautē, kamēr dārzeņi mīksti. Sautēšanas pēdējās 3 - 5 minūtes pievieno nedaudz timiāna. Pirms ēdiena pasniegšanas pārkaisa to ar svaigi maltiem pipariem.

 

Recepte: žurnāls Veselība

www.ekiosks.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • truša gaļa - 1.kg
  • Cukinī - 160.g
  • Mazie burkāniņi - 160.g
  • Svaigi tomāti - 160.g
  • Paprika - 150.g
  • saldēti zirnīši - 100.g
  • Ķiploki - 10.g
  • Saldais krejums - 350 - 400.g
  • Augu eļļa - 70.g
  • Svaigs timiāns - 15.g
  • Baltvīns - 140.g
  • Sāls, pipari, cukurs.pēc garšas