Cepam klasisko Vīnes šniceli!

Sātīgās pusdienās pasniedzam Vīnes šniceli.

Šniceli pasniedz ar sviesta un pētersīļu mērci.

FOTO: Shutterstock.com

Šniceli pasniedz ar sviesta un pētersīļu mērci.

Gaļu ar naža neaso pusi kārtīgi izklapē no abām pusēm, lai tā būtu mīkstāka. Nevajag izmantot gaļas āmuru, jo ar to gaļā viegli izdauzīt caurumus.

Apkaisa ar sāli un pipariem. Gaļas gabalu panē rīvmaizē (nebūs pareizi, ja panējot šniceli, to no sākuma apviļāsiet miltos, tad olā un pēc tam rīvmaizē).

Panēto gaļu vismaz uz pusstundu ieliek ledusskapī, lai rīvmaize kārtīgi pielīp gaļai. Tas nepieciešams, lai pēc tam, cepot sviestā, maizes drumstalas nekrīt nost un nesāk degt.

Pannā izkausē sviestu un cep šniceli. Svarīgi cept uz mazas uguns. Ja tā būs par lielu, sviests ātri vien sadegs. Gaļu cep no abām pusēm zeltaini brūnu (katru pusi aptuveni piecas minūtes).

Kad gaļa gatava, to izņem no pannas. Ieliek pannā vēl nedaudz sviesta, iespiež puscitrona sulu un pievieno sakapātus pētersīļus. Ēdot šnicelei pārlej sviesta un pētersīļu mērci.

 

Reklāma
Reklāma

Iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

 

Sastāvdaļas

  • plāna teļa gaļas muguras karbonādes šķēle
  • sviests cepašanai
  • pāris zariņu pētersīļu
  • Citrons - 1.gab
  • Rīvmaize
  • Sāls, malti melnie pipari