Cepts nēģis ar grilētiem dārzeņiem

FOTO: Shutterstock.com

Gatavo mērci. Saldo krējumu uzsilda un tad pievieno visas mērces sastāvdaļas.

Tomātus noblanšē, noņem miziņu. Gurķus sagriež šķēlītēs, pievieno sāli, olīveļļu un baziliku. Dārzeņus atstāj šajā maisījumā uz 10 minūtēm un tad liek uz grila cepties. Svaigam nēģim uzber citronpiparus, jūras sāli un cep. Kad viss gatavs, ar gardu muti notiesā.

 

Recepte: žurnāls Mūsmājas 2009/augusts

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • viens liels vai divi mazi svaigi nēģi - 160.g
  • Svaigs gurkis - 80.g
  • Tomāti - 120.g
  • Jūras sāls
  • Citronpipari
  • mērcei vajadzēs:
  • Saldais krejums - 80.g
  • mazie kaperi - 20.g
  • Citronpipari.šķipsniņa
  • Jūras sāls.šķipsniņa