Kartupeļu biezenis ar cukini
Garšvielas, dārzeņi - un ierastais kartupeļu biezenis kļūs neparasts
Nomizo kartupeļus, izvāra. Noskalo un uz rupjas rīves sarīvē cukini. Nomizo un sasmalcina sīpolu. Noskalo un sasmalcina pētersīļus. Pannā sakarsētās taukvielās nedaudz apcep sīpolu un cukini. Neapbrūnina. Nokāstus kartupeļus apžāvē uz uguns. Saspaida ar koka stampiņu. Var izmantot arī mikseri. Uzkarsē pienu, pievieno sāli un garšvielas. Iemaisa kartupeļu masā. Biezenim pievieno sīpolu un cukini maisījumu. Biezeni var pasniegt ar apceptu speķi vai desu.
No šī biezeņa viegli pagatavot kartupeļu plācenīšus. Biezenim pievieno divas olas un izveido plācenīšus. Apcep no abām pusēm un pasniedz ar speķi vai desu.
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 5 - 6.gab
- cukini (apm. 500 g) - 1.gab
- Sīpols - 1.gab
- Pētersīļi.mazs saišķītis
- Eļļa - 1.ēd.k.
- Piens - 100.g
- Sāls - 1.tējk.
- Melnie pipari - 1/4.tējk.
- Muskatrieksts.šķipsniņa