Neparastās kotletītes
Precizējums sastāvdaļām: ap 300g maltā gaļa, 2 vidēja lieluma
burkāni, 1 liels kartupelis, 1 vidēja lieluma sīpols
Auzu pārslām pievienojam krējumu, maisām un skatāmies, lai ir
bieza, bet ne sausa masa, pēc laiciņa krējums savilksies auzu
pārslās un būs bieza masa.
Kartupeli, burkānus sarīvējam uz smalkās rīves, sīpolu sīki
sagriežam. Maltai gaļai pievienojam kartupeli, burkānus,sīpolu,
ķiploku - izspiestu caur spiedi, sīki sagrieztus pētersīļus un
dilles, garšvielas, 1 olu un auzu pārslas. Kārtīgi izmaisām. Masa
iznāk mazliet lipīga, nav stingra. Lai izveidotu kotletītes, es
rokas samitrināju aukstā ūdenī, lai nelīp pie rokām, tad kotletītes
apviļāju rīvmaizē un liku cepties uz pannas eļļā uz lielas uguns no
abām pusēm.
Tad visas apceptās kotletītes kārtoju uz cepampannas un cepu 15
minūtes cepeškrāsnī ap 180 grādiem.
Kotletītes sanāk ārpusē kraukšķīgas,bet iekšā ļoti
maigas,sulīgas.
Sastāvdaļas
- Maltā gaļa - 300.g
- Burkāni - 2.gab
- Kartupelis - 1.gab
- Ola - 1.gab
- Auzu pārslas - 200.ml
- Skabais krejums
- Dilles
- Pētersīļi
- Garšvielas
- Sīpols - 1.gab
- Ķiploki