Pākšu pupiņas ar ķiplokiem
Sātīgais un smaržojošais dārzeņu ēdiens lieliski noderēs pusdienu galdā.
Noskalo pākšu pupiņas. Papriku noskalo un izņem sēkliņas. Nomizo ķiplokus. Pupiņas sagriež 2 - 3 daļās. Papriku sagriež sloksnītēs. Veselas ķiploka daiviņas, papriku un pupiņas 7 - 8 min, vāra katlā sakarsētā eļļā. Pievieno sāli un piparus. Gatavu ēdienu pasniedz ar svaigu baltmaizi. Ja vēlas, kā piedevu var pasniegt ceptas zivis, kā arī desas vai gaļas izstrādājumus, piemēram kūpinātu šķiņķi.
Sastāvdaļas
- pākšu pupiņas ap - 400.g
- Sarkanā paprika - 1.gab
- Ķiploka daiviņas - 5 - 6.gab
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Pipari - 1/4.tējk.