Grilēti vistas kebabi
Gaļu un salātus pasniedz ar Tex Mex tortiļām.
Sastāvdaļas
4 porcijas
800 g vistas filejas, gabalos
1 paciņa Santa Maria BBQ ķiploku marinādes
4 Santa Maria Tex Mex tortiļas
4 koka iesmiņi, pirms lietošanas 10 min. paturēti ūdenī
Piedevas:
2 tomāti
1 sarkanais sīpols, sagriezts
1 sauja zaļo lapu salātu, sagrieztu
200 ml bezpiedevu jogurta
Humusam:
400 g turku zirņu
50 ml eļļas
1 citrona sula, svaigi spiesta
Santa Maria garšvielu maisījums Čili eksplozija, dzirnaviņās
Vistas gaļu sagriež gabalos, pārlej ar marinādi, liek vēsā vietā un ļauj iemarinēties apm. 30 minūtes. Gaļu uzdur uz iesmiem.
Nomazgā un nokāš turku zirņus, sasmalcina ar rokas blenderi kopā ar eļļu, citrona sulu, garšvielām un novieto ledusskapī. Tomātus, sīpolus un salātus sagriež. Vistas gaļu grilē uz karstām oglēm 4-5 minūtes. Pēc tam uz grila restēm sasilda tortiļas. Gaļu, dārzeņus un mērci liek uz tortiļām un pasniedz.