Cūkgaļas fileja ar grilētiem kartupeļiem un ķiploku - garšaugu dip mērci
Var cept cepeškrāsnī vai uz grila.
Sastāvdaļas
4 porcijas
800 g cūkgaļas filejas vai kakla karbonādes
1 paciņa Santa Maria BBQ garšvielu maisījuma gaļas marinēšanai ar garšaugiem
Eļļa
400 g nelielu kartupeļu
2 tējk. sviesta
Svaigas dilles, sasmalcinātas
Dip mērcei:
300 ml skābā krējuma vai bezpiedevu jogurta
1 paciņa Santa Maria BBQ mērces garšvielu maisījuma ar ķiplokiem un garšaugiem
Cūkgaļas fileju ieziež ar eļļu un garšvielu maisījumu gaļas marinēšanai un ļauj iemarinēties vismaz 20 minūtes. Cep uz grila vai cepeškrāsnī.
Mērces garšvielu maisījumu samaisa ar skābo krējumu un ieliek ledusskapī uz 10-15 minūtēm pirms pasniegšanas. Gaļu pasniedz ar iepriekš apvārītiem un pēc tam uz grila ceptiem kartupeļiem (liek folijas traukā kopā ar sviestu) un ķiploku - garšaugu dip mērci. Visu pārkaisa ar svaigām dillēm.