Neparastās kotletītes riekstu panējumā
Kotletītes apviļā nevis kā ierasts rīvmaizē, bet sasmalcinātos zemesriekstos.
Ar šo kotlešu recepti es jau esmu padalījusies, bet šoreiz gatavojot es nevis apviļāju kā ierasts rīvmaizē, bet sasmalcinātos zemesriekstos. Šī ideja jau bija izmēģināta panējot karbonādes un tā kā ļoti labi gāja kopā ar gaļu, tad bija interese, kā būs ar kotletēm.
Sastāvdaļas:
-Ap 300g maltā gaļa
-2 vidēja lieluma burkāni
-1 liels kartupelis
-1 maza ola
-200ml auzu pārslas
-skābais krējums
-dilles,pētersīļi,garšvielas
-1 vidēja lieluma sīpols
-ķiploks pēc garšas ap 3 daiviņām
- sasmalcināti rieksti,cik nu paņems kotletes
Es uzliku uz dēlīša un ar mīklas rullli sasmalcināju riekstus.Tā būs ļoti smalki gabaliņi,var arī blenderēt,bet tad būs miltaina masa.
Pagatavošana:
Auzu pārslām pievienojam krējumu, maisām un skatāmies, lai ir bieza, bet ne sausa masa, pēc laiciņa krējums savilksies auzu pārslās un būs bieza masa. Kartupeli, burkānus sarīvējam uz smalkās rīves, sīpolu sīki sagriežam. Maltai gaļai pievienojam kartupeli, burkānus, sīpolu, ķiploku izspiestu caur spiedi, sīki sagrieztus pētersīļus un dilles, garšvielas, 1 olu un auzu pārslas. Kārtīgi izmaisām. Masa iznāk mazliet lipīga, nav stingra. Lai izveidotu kotletītes, es rokas samitrināju aukstā ūdenī, lai nelīp pie rokām, tad kotletītes apviļāju sasmalcinātos riekstos un liku cepties uz pannas eļļā uz lielas uguns no abām pusēm.
Tad visas apceptās kotletītes kārtoju uz cepampannas un cepu 15
minūtes cepeškrāsnī ap 180 grādiem. Kotletītes sanāk ārpusē
kraukšķīgas, bet iekšā ļoti maigas, sulīgas. Rieksti dod ļoti
ineteresantu garšu.
Sastāvdaļas
- Maltā gaļa
- Kartupelis
- Burknani
- Sīpoli
- Auzu pārslas
- Skabais krejums
- Ķiploki
- Dilles, pētersīļi
- Garšvielas
- Ola
- Rieksti