Grilētas jēra ribiņas, izturētas ķiploku marinādē
Pasniedz grilētiem kartupeļiem un dārzeņiem.
Sastāvdaļas:
4 porcijas
600 g jēra ribu gabala
1 paciņa Santa Maria BBQ ķiploku marinādes
1 tējk. Santa Maria timiāna
½ tējk. Santa Maria rozmarīna
Santa Maria akmens sāls un Tellicherry melno piparu maisījums dzirnaviņās
Piedevas:
Santa Maria amerikāņu BBQ mērce ar dūmu aromātu
Grilēti kartupeļi
Svaigi dārzeņi
Timiānu un rozmarīnu iemaisa marinādē. Maisījumā liek gaļu un marinē apmēram 1 stundu.
Ribas grilē aizvērtā grilā apmēram 25 minūtes, vispirms vienu pusi, tad otru. Gaļas iekšējai temperatūrai jābūt apm. 60–62°C, un tai vidū jābūt sārtai.
Sagriež gabalos, pārkaisa ar sāli un pipariem. Pasniedz ar BBQ mērci, grilētiem kartupeļiem un dārzeņiem.