Grilēta liellopu gaļas fileja ar ceptiem baklažāniem
Liellopu gaļa ar ananasu glazūru.
4 porcijas
Nepieciešams:
700 g liellopu gaļas filejas vai kakla karbonādes, šķēlēs
1 paciņa Santa Maria BBQ universālās marinādes
2 tējk. Santa Maria BBQ saldās ananasu glazūras
Ceptiem baklažāniem:
200 g baklažānu
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 ēdamk. svaiga timiāna
1 ēdamk. olīveļļas
Santa Maria akmens sāls un Tellicherry melno piparu maisījums, dzirnaviņās
Gaļas gabalus ierīvē ar marinādi un ļauj 1 stundu iemarinēties. Gaļu cep uz grila. Cepšanas beigu posmā to pārsmērē ar glazūru.
Baklažānu sagriež 1 cm šķēlēs. Olīveļļu samaisa ar timiānu un ķiplokiem, pārsmērē baklažāna šķēlītes. Pārkaisa ar svaigi maltu sāli un melnajiem pipariem. Grilē vai cep uz pannas apm. 3-4 minūtes katru pusi.