Kartupeļi maltās gaļas mērcē
Ātri, vienkārši, lēti un garšīgi!
Sastāvdaļas:
1kg jauno kartupeļi, jo mazāki, jo labāk
300g maltās gaļas
150- 200ml saldā krējuma
garšvielas
dilles, lociņi pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Nomazgājam kartupeļus, noberžam miziņu, liekam vārīties mazliet sālītā ūdenī vai vislabāk sāli pievienot vārīšanās beigās.
Pa to laiku apcepam malto gaļu, lai tā būtu mazākos gabaliņos, cepoties saspaidām ar dakšiņu. Pievienojam garšvielas un pasautējam līdz gatava, tad pievienojam vārītos kartupeļus unuz lielas uguns cepam un maisām. Pielejam saldo krējumu, maisām un vēl kādas 5 minūtes karsējam, lai viss sabiezē.
Pēc vēlēšanās pievienojam sasmalcinātas dilles un lociņus, bet es to daru sev porcijā, jo mani vīrieši dilles nemīl.
Maniem vīriešiem vajadzēja arī papildporcijas, jo izrādījās ļoti gardi.:)
Sastāvdaļas
- Kartupeļi
- Maltā gaļa
- Saldais krejums
- Garšvielas
- Dilles,lociņi