Vasarīgās kotletes

Kopš esmu izmēģinājusi kotletēm pievienot dārzeņus, citas nemaz negribas gatavot un ēst. Dārzeņu kotletes ir maigākas, veselīgas un arī ekonomiskākas.

Kotletes ar dārzeņiem ir ne vien maigākas, bet arī izmaksā lētāk.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kotletes ar dārzeņiem ir ne vien maigākas, bet arī izmaksā lētāk.

 

Norādītās sastāvdaļas ir aptuvenas, ja būs kas vairāk vai mazāk, tas nekas. Šī ir recepte, kur var miksēt un improvizēt.

 

Pagatavošana:

1. Auzu pārslas samaisām ar krējumu un atstājam, kamēr gatavojam visu pārējo.

2. Uz smalkās rīves sarīvējam kabaci, burkānus, kartupeļus. Nospiežam mazliet sulu, lai nav par šķidru.

3. Sīki sagriežam sīpolu, sasmalcinām dilles un pētersīļus.

4. Ķiploku izspiežam caur spiedi.

5. Visus produktus sajaucam un ar rokām samīcām tā kārtīgi, lai viendabīgāka masa.

Reklāma
Reklāma

6. Ļaujam mazliet nostāvēties, bet var cept arī uzreiz.

7. Šī masa sanāk diezgan lipīga, jo klāt ir auzu pārslas. Bet es daru tā, ka rokas viegli saslapinu ar aukstu ūdeni un tad veidoju kotletes, apviļāju rīvmaizē vai riekstos un uz palielas uguns cepu pannā nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm.

 

Kad visas kotletes apceptas, tad liekam uz cepamplāts, kur uzklāts cepampapīrs un liekam cepties uz aptuveni 200 grādiem ap 15 minūtēm.


 

Sastāvdaļas

  • Maltā gaļa - 300.g.
  • Neliels kabacis - 1/2.gab.
  • Kartupeļi - 2.gab.
  • Sīpoli - 1.gab.
  • Ķiploki - 4.gab.
  • Burkāni - 2.gab.
  • Auzu pārslas - 1.glāze
  • Skabais krejums - 1/2.glāze
  • Garšviela kotletēm
  • Ola - 1.gab.
  • Rīvamize vai rieksti
  • Dilles pētersīļi