Zeltainie kraukšķīgie kartupelīši

Kartupeļi sanāk ar viegli krauksķīgu ārpusi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nomazgājam ar švammi jaunos  kartupeļus - vislabāk mazus. Man šķiet, ka ar aso trauku švammi ļoti labi un ātri var tikt galā ar jauno kartupeļu mizu. Bet varam arī kartupeļus nemizot, tik nomazgāt, jo tie tiks vārīti un pēc tam jau var mizot - kā kuram ērtāk.

Vāram kartupeļus, līdz tie pusgatavi.

Trauciņā sajaucam citrona sulu un eļļu - 2:1. Pievienojam garšvielas, kas domātas kartupeļu ēdieniem vai arī, kādas jums tīk. Visu šo samaisām.

 

Cepamtraukā liekam kartupeļus, kas nomizoti, novārīti vai novārīti un nomizoti. Pāri lejam šo maisījumu, izmaisām kartupeļus, lai visi būtu garšvielu maisījumā.

 

Liekam cepeškrāsnī uz kādām 20-30 minūtēm ap 200 grādu temperatūrā.

 

Reklāma
Reklāma

Ik pēc 10 minūtēm labi būtu apmaisīt, lai nepielīp pie trauka, un labāk apcepas.

 

Kartupeļi sanāk ar viegli krauksķīgu ārpusi. Citrons dod skaistu krāsu un neparastu garšu. Šādus kartupeļus esmu cepusi divas reizes, un vienā pievienoju 1 tējkaroti medus, tā kā to arī iesaku pamēgināt. Var arī pievienot dilles.

 

 

Sastāvdaļas

  • Jaunie kartupeļi
  • Citrons
  • Eļļa
  • Garšvielas
  • Medus,ja vēlas