Pildītie gaļas veltnīši jeb rullīši
Veltnīši, kas pildīti ar kartupeļu biezeni, sīpolīti un kūpinātu gaļu.
Sastāvdaļas:
* cūkgaļas karbonāde, bet var ņemt arī citu gaļu - daudzums
atkarīgs no tā, cik jūs būsit ēdāji. Es izmantoju 600g
* kartupeļi 2 lieli
* biezpiens ap 150g
* sīpoli 2 vidēja lieluma
* kūpinata cūkgaļa,nedaudz aromātam ap 50g,bet var arī varāk
* siers 50-100g
Pagatavošana:
Vāram nomizotus kartupeļus, līdz tie pilnīgi gatavi. Samīcam
biezputrā.
Sīpolus smalki sagriežam, apcepam eļļā, līdz tie klūst zeltaini,
tad pievienojam mazos gabaliņos sagrieztu kūpināto gaļu, sautējam
ap 5 minūtēm, lai garšas savelkas.
Uz rīves sarīvējam sieru, pievienojam biezpienu, mīcītos
kartupeļus, garšvielu kartupeļiem un sīpolus ar kūpināto gaļu. Visu
izmaisam.
Kamēr gatavosim gaļu, šo pildījumu liekam ledusskapī.
Sagriežam cūkgaļu šķēlēs, izklapējam kā priekšs karbonādēm.
Sāls nebūs nepieciešama, jo siers un kūpinātā gaļa jau ir sālīti.Ja
ir vēlēšanās,tad var apbērt ar pipariem gaļu.
Sagatavojam diegu, ar ko būs jāaptin gaļas veltnīši.
Izklapētai gaļai biezā kārtā smērējam virsū mūsu sagatavoto
pildījumu.Tad sarullējam un cieši aptinam ar diegu,lai cepoties
neatnāk gaļa vaļā.
Satītos gaļas veltnīšus apcepam uz pannas uz lielas uguns no visām
pusēm.
Tad kārtojam cepamtruakā, apakšā var ieliet ļoti minimāli ūdeni,lai
cepamtrauka apakšā apsegta.
Virsū liekam foliju kā tādu vāku.
Cepam cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.Kad veltnīši
atdzisuši,tad noņemam diegu.
P.S Kad veltnīši ielikti cepamtraukā, tos var apliet ar krējumu vai
tomātu mērci, vai apbērt ar sieru, vai ko tamlīdzīgu.