Miežu putraimu biezputra ar malto gaļu

Ātri, lēti, sātīgi un ļoti garšīgi!

Miežu putraimu biezputra ar malto gaļu

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • Miežu putraimu - 200.gr
  • Pupiņas - 100.gr
  • Maltā gaļa - 200.gr
  • 1liels,vai 2mazi sīpoli

 

Pagatavošana:

  • Pupiņas vairākas stundas mērcē ūdenī, tad pārlej ar tīru ūdeni un izvāra mīkstas. Vārītu pupiņu vietā var lietot konservētas.
  • Sīpolu sasmalcina, sakarsētā eļļā apcep, liek klāt malto gaļu, arī to apcep, pievieno sāli, piparus.
  • Noskalotus putraimus pārlej ar 2/3 verdoša ūdens, pievieno sāli vai garšaugu sāli (vegetu), 10 minūtes vāra, tad tajos iemaisa apcepto gaļu ar sīpoliem, lēni vāra vai cepeškrāsnī sautē, līdz putraimi ir mīksti.
  • Gatavā biezputrā iemaisa vārītas pupiņas .Klāt var piedzert kefīru vai rūgušpienu.

 

Reklāma
Reklāma

Labu apetīti!