Miežu putraimu biezputra ar malto gaļu
Ātri, lēti, sātīgi un ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas:
- Miežu putraimu - 200.gr
- Pupiņas - 100.gr
- Maltā gaļa - 200.gr
- 1liels,vai 2mazi sīpoli
Pagatavošana:
- Pupiņas vairākas stundas mērcē ūdenī, tad pārlej ar tīru ūdeni un izvāra mīkstas. Vārītu pupiņu vietā var lietot konservētas.
- Sīpolu sasmalcina, sakarsētā eļļā apcep, liek klāt malto gaļu, arī to apcep, pievieno sāli, piparus.
- Noskalotus putraimus pārlej ar 2/3 verdoša ūdens, pievieno sāli vai garšaugu sāli (vegetu), 10 minūtes vāra, tad tajos iemaisa apcepto gaļu ar sīpoliem, lēni vāra vai cepeškrāsnī sautē, līdz putraimi ir mīksti.
- Gatavā biezputrā iemaisa vārītas pupiņas .Klāt var piedzert kefīru vai rūgušpienu.
Labu apetīti!