Pildītas rīsu kroketes

Klasiska itāļu uzkoda. Recepte nāk no Lacio (Lazio), kur šo ēdienu sauc Suppi'alla romana. Pasniedziet tās karstas tieši no pannas!

Garšos gan lielam, gan mazam!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Garšos gan lielam, gan mazam!

 

6-8 porcijas

 

Sastāvdaļas:

4 ēd. k. olīveļļas

400 g īsgraudu rīsu, piem., "Arborio" 

1 l liellopu gaļas buljona

1 sīki sakapāts neliels sīpols

125 g rupji sakapātu vistas akniņu

60 g maltas liellopu gaļas

150 g saldētu zaļo zirnīšu

2 ēd. k. sausā baltvīna

1 nomizots, sakapāts liels tomāts

Sāls un malti melnie pipari

2 ēd. k. sarīvēta Parmas siera

2 ēd. k. sviesta

2 nolobītas, sakapātas cieti vārītas olas

Reklāma
Reklāma

2 olas

200 g rīvmaizes

1 l eļļas fritēšanai

 

Gatavošana:

1. Dziļā pannā uz mērenas uguns sakarsē 2 ēd. k. eļļas. Ieber rīsus un maisot cep 2 minūtes. Nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno buljonu, līdz viss šķidrums uzsūcies un rīsi ir mīksti. Process ir tāds pats, kā gatavojot risoto: rīsi kļūst mīksti pēc 15-20 minūtēm. Noņem no uguns un stundu atdzesē.

2. Pannā uz mērenas uguns sakarsē atlikušās 2 ēd. k. eļļas. Ieber sīpolus un 3-4 minūtes cep, līdz tie kļūst mīksti.

3. Pievieno vistu akniņas, liellopa gaļu un vīnu, un sautē ~5 minūtes, līdz vīns iztvaiko. Pievieno tomātus un pieber sāli un piparus. Bieži apmaisot, karsē -20 minūtes, līdz mērce sabiezē.

4. Bļodā samaisa atdzisušos rīsus, Parmas sieru un sviestu. Rūpīgi samīca un izveido apaļas kroketes golfa bumbiņas lielumā. Katrai

kroketei izveido iedobi un iepilda gaļas mērci un gabaliņu cieti vārītas olas. Iedobi aizspiež ciet.

5. Lēzenā šķīvī ar dakšiņu sakuļ olas. Kroketes iemērc olu maisījumā, pēc tam apviļā rīvmaizē

6. Fritējamajā katlā (vai vienkārši katliņā ar eļļu) sakarsē eļļu ļoti karstu. Pārbauda temperatūru, iemetot katlā gabaliņu. maizes. Ja uz virsmas uzreiz parādās burbuļi un maize kļūst brūna, eļļa ir pietiekami karsta.

7. Kroketes nelielās porcijās liek katlā un fritē 5 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Kroketes ar putu karoti izņem no katla un nosusina uz papīra dvieļa. Pasniedz karstas.

 

Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Sastāvdaļas