Jērgaļas kebabi ar caciki
Šī ir lieliska uzkoda dārza svētkiem, kur pasniedz grilētus ēdienus. Kebabus var sagatavot iepriekš un līdz cepšanai novietot vēsumā, ja izmantojat bambusa iesmiņus, tie pirms lietošanas vismaz 30 minūtes jāmērcē aukstā ūdenī.
1. Gatavo kebabus: lielā bļodā samīca gaļu, rīvmaizi, ķiplokus, sīpolus, ķimenes, pētersīļus, piparmētras, raudeni, citrona miziņu un olu. Pieber sāli un piparus.
2. No maisījuma saveļ desiņas un uzdur uz astoņiem metāla vai bambusa iesmiņiem. Kārto uz šķīvja, pārsedz ar pārtikas plēvi un uz nakti novieto ledusskapī.
3. Grila pannu ieziež ar eļļu un kebabus, bieži apgrozot, grilē 10 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
4. Gatavo caciki: gurķi nomizo, pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem sēklas. Mīkstumu sīki sasmalcina. Ieber caurdurī, pārkaisa ar sāli.
un ļauj 10 minūtes suloties. Nospiež lieko šķidrumu.
5. Lielā bļodā sakuļ jogurtu, ķiplokus, gurķus un piparmētras. Iemaisa eļļu un etiķi, pieber sāli un piparus.
6. Karstos kebabus pasniedz ar caciki.
Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”
Sastāvdaļas
- kebabiem
- malta vai kapāta jērgaļa - 350.g
- Rīvmaize - 60.g
- 1 sīki sakapāta ķiploka daiviņa
- 1 sīki sakapāts neliels sīpols
- maltas romiešu ķimenes - 1.tējk.
- sīki sakapāts pētersīlis - 1.ēd.k.
- sīki sakapāta piparmētra - 1.ēd.k.
- Sīki sakapāta raudene - 1.tējk.
- smalki sarīvēta 1 citrona miziņa
- Liela ola - 1.gb
- Sāls un malti melnie pipari
- caciki
- Gurķis - 1.gb
- biezs jogurts - 250.ml
- sīki sakapātas ķiploka daiviņas - 2.gb
- saišķītis sīki sakapātas piparmētras
- Olīveļļa - 2.ēd.k.
- Baltvīna etiķis - 1.ēd.k.
- Sāls un malti melnie pipari