Ratatuja kišs - aromātisks sautējums mīklas groziņā!

Dārzeņi un garšaugi piešķir šim kišam neatkārtojamu aromātu.

Dārzeņi un garšaugi piešķir šim kišam neatkārtojamu aromātu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dārzeņi un garšaugi piešķir šim kišam neatkārtojamu aromātu.

1. Baklažānus pārkaisa ar rupjo sāli un ļauj, lai stundu sulojas.
2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C. Cepamo veidni (0,25 cm) ieziež ar eļļu.
3. Mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas izveltnē 5 mm biezumā. Veidni izklāj ar mīklu. Cep 15 minūtes, līdz mīkla uzbriest un kļūst zeltaini brūna.
4. Lielā pannā uz mērenas uguns sakarsē eļļu. No baklažāniem nopurina sāli un tos kopā ar sīpoliem, ķiplokiem, cukīni un papriku liek pannā. Cep 5-7 minūtes, līdz dārzeņi kļūst gandrīz mīksti.
5. Pievieno tomātus, laurlapu un timiānu. Rūpīgi samaisa un sautē vēl 10-15 minūtes. Pieber piparus.
6. Dārzeņu maisījumu pilda mīklas groziņā. Virsū uzber sieru un pārkaisa ar baziliku un pētersīļiem. Pasniedz karstu.
ratatui

Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • kubiņos sagriezti prāvi baklažāni - 2.gb
  • rupjais jūras sāls
  • Kārtainā rauga mīkla - 550.g
  • Olīveļļa - 60.ml
  • Sakapāti sīpoli - 2.gb
  • Sīki sakapātas ķiploka daiviņas - 2.daiviņas
  • šķēlēs sagriezti cukīni - 3.gb
  • strēmelītēs sagrieztas zaļās paprikas pākstis - 3.gb
  • nomizoti, sakapāti tomāti - 500.g
  • laurlapa
  • Timiāns - 1.ēd.k.
  • Malti melnie pipari
  • gabaliņos sagriezta mocarella - 125.g
  • Sīki sakapāti pētersīļi - 2.ēd.k.
  • sīki sakapāts baziliks - 1.ēd.k.