Gaļas un dārzeņu kotletes karstajā tomātu mērcē
Pavisam vienkāršas un gardas kotletītes - gan kā piedeva pie kāda ēdiena, gan kā pamatēdiens.
Sastāvdaļas
- Smalki sagriežam 1/4 nelielas galviņas kāposta.
- 3 vidēja lieluma burkānus sarīvējam uz smalkās rīves
- 2 vidēja lieluma sīpolus sīki sagriežam
- Izvārām pusgatavus rīsus 1 paciņu jeb 125g
- Uz smalkās rīves sarīvējam 3 vidēja lieluma kartupeļus un nospiežam sulu
- 8 ķiplokdaiviņas izspiestas caur spiedi
- Maltā gaļa ap 500 g
Gatavošana:
Visas šīs sastāvdaļas sajaucam un pievienoajm garšvielas, malto gaļu tik,lai masa labi turas kopā un viegli izveidot bumbiņas, kas nejūk ārā. Skābo krējumu ap 100g sajaucam ar tomātu mērci vai kečupu 100g un nedaudz ūdeni. 50-100ml.
Vai arī noblanšējam tomātus, noņemam mizu un sablenderējam, un pievienojam skābo krējumu, šajā gadījumā nebūs vajadzīgs ūdens.
Šo mērcīti ielejam cepamtraukā un liekam iekšā gaļas/dārzeņu bumbiņas. Mērcīte kopumā vajadzīga tik, lai kotletītes līdz pusei atpuveni ir apsegtas. Cepam ap 200 grādiem ap 40-50 minūtēm, atkarīgs, cik liela izmēra kotletītes.
Labu apetīti!
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija