Pasta Carbonara ("daba runā") gaumē
Pasta, ko pasniegt gardēžiem!
Liek vārīties makaronus, tikmēr smalki sagriež gaļu un ķiplokus. Gaļu mazliet apcep, tad pievieno ķiploku un vēl pāris minūtes pacep, ik pa laikam apmaisot ar gaļu.
Kamēr makaroni turpina vārīties, pagatavo mērcīti. Traukā iesit
olas dzeltenumu, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus. Kad
makaroni gatavi, tos nokāš un pievieno pannā, kur gaida ceptā gaļa
ar ķiplokiem, samaisa.
Beigās pievieno mērcīti, pannu atkal uzliek uz mazas uguns, lai
pievienotā mērcīte olas iespaidā sāk aprauties ap
makaroniem. Svarīgi beigās nepārkarsēt, lai ola nesacepas.
Pasniedz gardēžiem.
Sastāvdaļas
- "byodo" makaroni - 1 paka
- Sia "gc grand" cūkgaļas karbonāde
- Ķiploks - 1 daiviņa, var
- Ola - 1
- Lauku saldais krējums - 100g
- Sāls, pipari