Sarkanvīnā sautēta bute
Vai tu esi baudījis buti? Izmēģini ko jaunu!
Sastāvdaļas:
Bute (500 g),
1/2 citrona,
puravs,
4 nelieli tomātiņi,
sāls, malti pipari,
2 ēdamkarotes eļļas,
glāze sarkanvīna.
Gatavošana:
Buti iztīra, atstājot galvu, un noskalo zem tekošas auksta ūdens strūklas. Zivi nosusina, tai mugurpusē krusteniski iegriež ādu, tad zivi no ārpuses un no vēdera dobuma ierīvē ar sāls un malto piparu maisījumu.
Citronam nogriež divas šķēlītes, no pārējā augļa izspiež sulu un ar to pārrasina zivi.
Puravu sagriež ripiņās, tomātus sagriež četrās daļās un apcep pannā sakarsētā eļļā. Apceptos dārzeņus liek samērā dziļā pannā, uz tiem virsū uzliek buti un pārlej ar sarkanvīnu. 30 minūtes sautē cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā.
Pasniedz sarkanvīnā sautēto buti, rotātu ar citrona šķēlītēm.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"