Rapšu eļļā un lazdu riekstos sautēta bute
Kā pamatēdienu pavārs Mārtiņš Sirmais iesaka pasniegt veselīgo rapšu eļļā, rudzu maizē, lazdu riekstos sautētu buti ar rapša balzāmetiķa emulsiju.
Sastāvdaļas:
150 g pirmā spieduma rapšu eļļa,
50 g lazdu rieksti,
75 g rudzu maize,
100 g bute, 3
0 g balzāmetiķis,
sāls un melnie pipari.
Gatavošana:
Buti ieziež un apslaka ar eļļu, kārto cepamajā pannā. Atsevišķi grauzdē lazdu riekstus un rudzu maizi.
Sastāvdaļas saberž un pārkaisa butei. Sautē cepeškrāsnī 170 grādos pēc Celsija – 12 minūtes.
Otru daļu rapšu eļļas un balzāmetiķi ievieto ledusskapī, lai tie būtu vienādās temperatūrās, un sakuļ ar putojamo slotiņu.
Informāciju sagatavoja Līna Kārkliņa, www.iemilirapsuellu.lv