Vistas filejas kotletītes starp dārzeņiem

Man ļoti ir iepatikušies šādi pagatavoti dārzeņi - viegli, maigi, sulīgi un gardi.

Veselīgas pusdienas - vistas gaļa, cukini, burkāni, puķu kāposts un citi dārzeņi. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselīgas pusdienas - vistas gaļa, cukini, burkāni, puķu kāposts un citi dārzeņi. Autores foto.

 

Sastāvdaļas:

1 vistas fileja

1 glāze rudzu pārslas

1/2 glāze skābais krējums

3 burkāni

1 neliels cukini

1 ola

1/2 mazas puķu kāposta galviņas

1 sīpols

5 ķiploka daiviņas

garšvielas

 

Gatavošana:

Rudzu pārslas sajaucam ar krējumu.

 

Vistas fileju sagriezu mazos gabaliņos un sablenderēju, bet, ja ir gaļas mašīna, tad ar to samaļam.

 

Vistas fileju sajaucam ar rudzu pārslām, pievienojam olu, izmaisām.

 

Reklāma
Reklāma

1/2 burkānu sarīvējam uz smalkās rīves, pievienojam vistas filejai.

 

Pievienojam garšvielas un izmaisām, atstājam.

 

Cukinī un burkānus sagriežam plānās šķēlēs.

 

Traukā kārtojam pusi cukini un burkānu šķēles, pārkaisām mazliet ar sāli vai kādām garšvielām. Kārtojam pārējās cukini un burkānu šķēles.

 

No gaļas maisījuma izveidojam 9 bumbiņas, liekam uz dārzeņiem.

 

Starp bumbiņām saliku puķu kāposta ziediņus.

 

Pāri visam pārkaisām garšvielas, sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus. Var arī kādu burkāna šķēli pāri pārlikt.

 

Pielejam ūdeni, lai 1/3 daļa dārzeņu būtu zem tā. Pārsedzam ar foliju un cepam ap 200 grādiem ap 1 stundu 20 minūtēm.

 

Pusdienas gatavas!

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas