Vistas filejas kotletītes starp dārzeņiem
Man ļoti ir iepatikušies šādi pagatavoti dārzeņi - viegli, maigi, sulīgi un gardi.
Sastāvdaļas:
1 vistas fileja
1 glāze rudzu pārslas
1/2 glāze skābais krējums
3 burkāni
1 neliels cukini
1 ola
1/2 mazas puķu kāposta galviņas
1 sīpols
5 ķiploka daiviņas
garšvielas
Gatavošana:
Rudzu pārslas sajaucam ar krējumu.
Vistas fileju sagriezu mazos gabaliņos un sablenderēju, bet, ja ir gaļas mašīna, tad ar to samaļam.
Vistas fileju sajaucam ar rudzu pārslām, pievienojam olu, izmaisām.
1/2 burkānu sarīvējam uz smalkās rīves, pievienojam vistas filejai.
Pievienojam garšvielas un izmaisām, atstājam.
Cukinī un burkānus sagriežam plānās šķēlēs.
Traukā kārtojam pusi cukini un burkānu šķēles, pārkaisām mazliet ar sāli vai kādām garšvielām. Kārtojam pārējās cukini un burkānu šķēles.
No gaļas maisījuma izveidojam 9 bumbiņas, liekam uz dārzeņiem.
Starp bumbiņām saliku puķu kāposta ziediņus.
Pāri visam pārkaisām garšvielas, sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus. Var arī kādu burkāna šķēli pāri pārlikt.
Pielejam ūdeni, lai 1/3 daļa dārzeņu būtu zem tā. Pārsedzam ar foliju un cepam ap 200 grādiem ap 1 stundu 20 minūtēm.
Pusdienas gatavas!
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija