Maltās gaļas sacepums ar žāvētajām plūmēm
Šo sacepumu var ēst gan karstu, gan aukstu - brokastīs uz sviestmaizes!
1. Malto gaļu samīcām kopā ar garšvielām, olām un aso piparu (var nelikt), pievienojam arī dzērvenes. Masu sadalām divās daļās.
2. Ņemam cepamo formu, kas paredzēta formas maizei. Ieklājam tajā cepamo papīru. Tad ieliekam vienu daļu no gaļas masas, kārtīgi piespiežam, lai neveidotos gaisa spraugas. Virs gaļas masas blīvi izkārtojam melnās plūmes. Liekam atlikušo malto gaļu, atkal pieblīvējam.
3. Pa virsu uzberam ķimenes. Cepamo formīti piesedzam ar cepamo papīru, ko vēlāk noņemsim, lai apbrūnējas sacepuma augšpuse.
4. Cep cepeškrāsnī
180-200 grādos 1 stundu. Pārbauda un, ja nepieciešams, pacep līdz
sacepums gatavs. Tas atkarīgs no krāsns. Pasniedz ar vārītiem
kartupeļiem. Aukstu var likt uz maizes.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Maltā gaļa - 1,500.kg.
- Melnās plūmes bez kauliņiem
- žāvētas liel-ogu dzērvenes
- Garšvielas
- Čilli
- Ķimenes
- Olas - 4.gab.