Maltās gaļas sacepums ar žāvētajām plūmēm

Šo sacepumu var ēst gan karstu, gan aukstu - brokastīs uz sviestmaizes!

Gaļas sacepumam tu vari pievienot žāvētās plūmes un dzērvenes. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaļas sacepumam tu vari pievienot žāvētās plūmes un dzērvenes. Autores foto.

1. Malto gaļu samīcām kopā ar garšvielām, olām un aso piparu (var nelikt), pievienojam arī dzērvenes. Masu sadalām divās daļās.

2. Ņemam cepamo formu, kas paredzēta formas maizei. Ieklājam tajā cepamo papīru. Tad ieliekam vienu daļu no gaļas masas, kārtīgi piespiežam, lai neveidotos gaisa spraugas. Virs gaļas masas blīvi izkārtojam melnās plūmes. Liekam atlikušo malto gaļu, atkal pieblīvējam.

3. Pa virsu uzberam ķimenes. Cepamo formīti piesedzam ar cepamo papīru, ko vēlāk noņemsim, lai apbrūnējas sacepuma augšpuse.

4. Cep cepeškrāsnī 180-200 grādos 1 stundu. Pārbauda un, ja nepieciešams, pacep līdz sacepums gatavs. Tas atkarīgs no krāsns. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem. Aukstu var likt uz maizes.
 
      Lai labi garšo : )

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Maltā gaļa - 1,500.kg.
  • Melnās plūmes bez kauliņiem
  • žāvētas liel-ogu dzērvenes
  • Garšvielas
  • Čilli
  • Ķimenes
  • Olas - 4.gab.