Pasta ar Boloņas mērci
Varbūt šovakar ceļam galdā kaut ko no itāļu virtuves?
Sastāvdaļas:
2 seleriju kāti
burkāns
2 sīpoli, 2 ķiploka daiviņas
500-700 g liellopa gaļas
sāls, svaigi malti pipari
4 ēd.k. olīveļļas
1 kārba (800 g) konservētu tomātu (var aizstāt ar tomātu pastu)
100 g sarīvēta parmezāna siera
timiāns, oregano
Gatavošana:
Selerijas un burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež kubiciņos. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un karstā olīveļļā apcep. Pievieno sagrieztos dārzeņus un sautē 5-7 minūtes.
Konservētos tomātus caurdurī notecina, sakapā un ar sulu un svaigiem garšaugiem pievieno gaļai. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē aptuveni stundu, ik pa brīdim apmaisot.
Pašās beigās mērcei pievieno oregano, sāli, melnos piparus.
Mērci pārlej novārītai pastai, pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru.
Recepte un foto no žurnāla “Mūsmāja”, nr.2, 2011., www.musmajas.lv