Pasta ar Boloņas mērci

Varbūt šovakar ceļam galdā kaut ko no itāļu virtuves? 

Mājās gatavota Boloņas mērce garšo izcili!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mājās gatavota Boloņas mērce garšo izcili!

 

 

Sastāvdaļas:

2 seleriju kāti

burkāns

2 sīpoli, 2 ķiploka daiviņas

500-700 g liellopa gaļas

sāls, svaigi malti pipari

4 ēd.k. olīveļļas

1 kārba (800 g) konservētu tomātu (var aizstāt ar tomātu pastu)

100 g sarīvēta parmezāna siera

timiāns, oregano

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

Selerijas un burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež kubiciņos. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un karstā olīveļļā apcep. Pievieno sagrieztos dārzeņus un sautē 5-7 minūtes.

 

Konservētos tomātus caurdurī notecina, sakapā un ar sulu un svaigiem garšaugiem pievieno gaļai. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē aptuveni stundu, ik pa brīdim apmaisot.

 

Pašās beigās mērcei pievieno oregano, sāli, melnos piparus. 

 

Mērci pārlej novārītai pastai, pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru. 

 

Recepte un foto no žurnāla “Mūsmāja”, nr.2, 2011., www.musmajas.lv

 

Sastāvdaļas