Spageti ar carbonara mērci. Pagatavo mājās!
Par carbonaras mērci noteikti esi dzirdējis – vismaz kādreiz lasījis kāda restorāna ēdienkartē. Tad zini – lielisku mērci tu vari pagatavot arī mājās! Recepti stāsta “Lading's Cafe” šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs.
Šī restorānos tik iecienītā ēdiena gatavošana nudien nav sarežģīta, un arī sastāvdaļu ēdienam nav daudz!
Sastāvdaļas:
4 olas dzeltenumi
200 g saldā krējuma
200 g bekona
sīpols
malti melnie pipari
100 g rīvēta Parmezāna siera
Gatavošana:
- Bekonu sagriež un apcep kopā ar sīpolu. Bļodā sakuļ olas, piparus un saldo krējumu.
- Novāra spageti, nokāš un liek uz pannas. Pievieno sakultās olas, apcepto šķiņķi un maisot karsē, līdz sabiezē.
- Pārber Parmezāna sieru un samaisa. Pasniedz karstu.
Teksts Kristīne Alberte, Foto Gvido Kajons, žurnāls "Mūsmājas"