Kotlešu vietā izmēģini Marokāņu gaļas bumbas!

Garu ievadu šim ēdienam nerakstīšu.  Jo tas vienkārši nav nepieciešams! Tradicionālo kotlešu vietā iesaku jums pamēģināt šīs marokāņu gaļas bumbiņas, iesaka bloga lindasvirtuve.lv autore.

Jēra gaļu var aizvietot ar parasto kotlešu masu! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jēra gaļu var aizvietot ar parasto kotlešu masu! Autores foto.

 

 

No garšvielām būs nepieciešams tikai svaigs ingvers, kanēlis,  romiešu ķimenes (cumin) un čili. Jēra gaļu var aizvietot ar parasto kotlešu masu. Šī recepte derēs arī, ja jāpabaro liels skaits cilvēku. 


 

Sastāvdaļas:

o 500g maltas jēra gaļas

o 2 ļoti sīki sakapāti (vislabāk virtuves kombainā) sīpoli

o 3 daiviņas ķiploka

o 3 cm gabals ingvera saknes

o šķipsniņa žāvētu čili pārslu

o 2 tējk. maltu romiešu ķimeņu (cumin)

o 2 tējk. malta kanēļa

o divas 400g bundžas ar tomātiem gabaliņos

o 1 sakulta ola

Reklāma
Reklāma

o 2 ēdamk. kukurūzas vai kartupeļu miltu

o olīveļļa

o 200 ml vistas buljona

o koriandrs (pārkaisīšanai)

 

Gatavošana:

1. Malto jēra gaļu liek lielā bļodā. Pievieno sasmalcinātus sīpolus, 1 daiviņu ķiploka, pusi no ingvera un pusi no kanēļa, čili un romiešu ķimenēm. Sāli pievieno pēc garšas.

2. Gaļas masā ar rokām iemīca garšvielas. Pievieno sakulto olu. Kukurūzas/kartupeļu miltus pievieno pēc vajadzības, līdz tiek iegūta kotlešu konsistences gaļas masa.

3. Ar rokām veido mazas gaļas bumbiņas.

4. Uzkarsētā eļļā pannā iegūtās gaļas bumbiņas apcep, līdz tās ir zeltaini brūnas. Noteikti vajadzēs vairākus piegājienus. Gatavās liek katlā.

5. Katlā bumbiņām pievieno tomātus un uz vidējas uguns uzkarsē.

6. Kad bumbiņas ir pārvietotas prom no pannas, pannā uz vidējas uguns ātri apbrūnina sasmalcinātas 2 daiviņas ķiploka, atlikušo ingveru un garšvielas. Iegūto masu pievieno tomātiem un gaļas bumbiņām katlā. Uzmanīgi apmaisa un turpina sautēt 10 minūtes uz lēnas uguns.

7. Pirms pasniegšanas pārber ar sakapātu koriandru. Pasniedz ar buljonā uzbriedinātu kuskusu.

 

Avots: lindasvirtuve.lv