Rīsi ar sviesta pupiņām un maigām kotletēm
Ēdiens, kas ne tikai labi garšo, bet arī brīnišķīgi izskatās!
Sastāvdaļas:
ap 500 g maltā gaļa
1/2 glāze auzu pārslas
1/2 paciņa Kāruma svaigā siera
1 maza ola
1 paciņa Vegeta maltai gaļai
1 liels sīpols
4 lielas ķiplokdaiviņas
Pāris ēd.k rudzu rupjie milti apviļāšanai
Ja ir arī dilles, pētersīļi, svaigi
Pagatavošana:
Auzu pārslas sajaucam ar svaigo sieru.
Maltai gaļai pievienojam garšvielu, sasmalcinātu sīpolu, zaļumus un
ķiplokus izspiestus caur spiedi. Kārtīgi izmīcām, pievienojam olu,
vēl izmīcām. Pievienojam uzbriedušās pārslas ar svaigo sieru.
Izmīcam un ļaujam 30 minūtes pastāvēt ledusskapī.
Veidojam kotletes, ko apviļājam rudzu miltos.
Cepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā uz lielas uguns no abām
pusēm līdz kotletes brūnas. Tas aizņem maz laika.
Pēc tam visas apceptās kotletes kārtojam uz cepamtrauka un cepam
cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
Pa to laiku uzvāram rīsus.
Uzcepam sviesta pupiņas ar ķiplokiem un citrona miziņu un
citrona sulu:
Sastāvdaļas:
ap 200g sviesta pupiņas
ap 1 ēd.k sviests
1/2 citrona miziņa un 1 ēd.k citrona sula
4 ķiplokdaiviņas
sāls
Pagatavošana:
Liekam pannā sviestu, citrona miziņu, ķiploku izspiestu caur
spiedi, pievienojam sviesta pupiņas. Sautējam, maisām. Pēc 5
minūtēm pievienojam citrona sulu un sāli pēc garšas. Cepam līdz
pupiņas gatavas.
Izvāram rīsus un iemaisam gatavajās sviesta pupiņās.
Pasniedzam ar kotletēm.
Iesūtījusi Natālija Rogova, Lieldienu fotorecepšu konkursa dalībniece
Konkursu atbalsta IKEA mēbeļu veikals www.irideja.lv!