Karstie vistu akniņu salāti ar grillētu papriku un zaļumiem
Pagatavoju siltos vistu akniņu salātus. Bija jau piemirsies, cik gardi tie var būt, raksta bloga Lindasvirtuve.lv autore.
Sastāvdaļas (2 porcijām):
300 g vistu akniņas
100 ml sarkanvīna
2 ķiploka daiviņas
romiešu salāti / rukola / zaļie lapu salāti / spināti (kas nu ir pieejams!)
2 grillētas paprikas (vislabāk no konserviem – tos var iegādāties pie konservētajiem dārzeņiem)
rieksti / diedzēti graudi dekorēšanai
BBQ mērce ar dūmu garšu pārliešanai
eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Uzkarsētā eļļā apcep ķiploku. Pievieno vistu akniņas, kuras cep 4 minūtes, pa laikam apgrozot. Cepšanas beigās pielej sarkanvīnu un maisot pasautē aknas, līdz tās gatavas.
- Uz šķīvja kārto salātu salapas, strēmelītēs sagrieztu grillēto papriku. Pa virsu liek vēl siltas vistas akniņas.
- Pārber ar riekstiem, dekorē ar diedzētiem graudiem. Pārlej ar BBQ mērci.
Avots: lindasvirtuve.lv