Griķu un biezpiena plācenīši

Pierasts, ka biezpiena plācenīši ir saldi, bet tikpat labi tie var būt arī sāļi un ar dažādām piedevām, kā šoreiz ar zaļumiem un griķu pārslām!

Griķu un biezpiena plācenīši

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:
1 glāze piens
1/2 glāze griķu pārslas
1 sīpols
buntīte dilles
buntīte pētersīļi
200 g biezpiens
5 ēd.k rudzu milti
garšvielas pēc vēlēšanās, sāls, pipari
2 ķipolkdaiviņas
skābais krējums pasniegšanai
eļļa cepšanai
 

Pagatavošana:
Ielajam katliņā pienu uzvāram, pievienojam griķu pārslas un vāram līdz tās uzbriest.
Gatavas pārslas atstajam vēl zem vāka, kamēr pārējās sastāvdaļas sagatavojam.
Sīki sagriežam sīpolu un apcepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz viegli brūni.
Dilles, pētersīļus sasmalcinām.
Biezpienam pievienojam zaļumus, sīpolus, garšvielas, griķu pārslas un kārtīgi izmaisām.
Pievienojam 4 ēd.k rudzu miltus. Izmaisām un mazliet ļaujam pastāvēt.
Atlukišo ēd.k miltus izmantosim apviļāšanai.
Samitrinām rokas aukstā ūdenī un veidojam no masas bumbiņas, ko saplacinam pankūkā. Apviļājam miltos un cepam uz nelielas uguns no abām pusēm līdz brūni plācenīši.
 


Pasniedzam plācenīšus ar krējumu,kam pievienots caur spiedi izspiests ķiploks.

Reklāma
Reklāma

 

AutoriSerjoga, Maikliņš un Natalija