Grilēti cūkgaļas filejas medaljoni
Maigā fileja ir ļoti piemērota grilēšanai, un tai var piemeklēt dažnedažādas marinādes un garšvielas.
4 personām
Gatavošana 30 minūtes plus nakts iemarinēšanai
Sastāvdaļas:
2 cūkgaļas filejas
Marinādei:
sula no 1 apelsīna
1 ēdk. šķidra medus
1 tējk. sinepju
1 ēdk. sojas mērces
1 tējk. eļļas
Gatavošana:
1. Marinē filejas. Sagriez filejas apmēram 1,5-2 cm biezās šķēlēs. Sajauc visas marinādei paredzētās sastāvdaļas. Liec filejas šķēles stikla bļodā, pārlej ar marinādi, pārsedz ar plēvi un liec uz nakti ledusskapī.
2. Grilē gaļu. Uzkarsē grilu. Nedaudz nosusini gaļas gabalus un liec uz restītēm tā, lai tie nesaskartos. Grilē mērenā karstumā no katras puses 7-10 minūtes. Pasniedz ar maizi, salātiem vai mērci.
Avots: Žurnāls Labu Apetīti 2008/5