Kuskuss ar tītara gabaliņiem un ananasu
Modernais dzīves ritms nosaka visu, arī to, kā un kur pusdienosi. Ja tavā birojā ir laba virtuve, kāpēc neizmantot šo iespēju? Idejas steidzīgai darba dienai.
Sastāvdaļas:
100 ml kuskusa putraimu
200 ml verdoša ūdens
1 tējk. sviesta
150 g cepta tītara šķiņķa vai filejas gabaliņu, kas palikuši pāri no iepriekšējām vakariņām
2 konservētas ananasu ripiņas
Gatavošana:
Katliņā ieber kuskusu, pārlej ar ūdeni, kam pievienots sāls pēc garšas, liec vārīties uz mazas uguns aptuveni 2 minūtes vai līdz gatavs. Pieliec sviestu un samaisi. Liec līdzi ņemšanai paredzētajā trauciņā, pa virsu kārto tītara filejas gabaliņus un sagrieztus ananasus. Pirms liec mikroviļņu krāsnī, samaisi.
Variants. Uzkarsē pannā zemesriekstu eļļu un apcep tītara gabaliņus. Kad tie gatavi, pievieno ananasu un cep tik ilgi, līdz ananass ir nedaudz zeltains (aptuveni minūti).
Avots: Žurnāls Labu Apetīti 2008/7