Bārbekjū mērce
Pikniks, dūmu smarža un ēdiens, kas gatavots ārā.
Sastāvdaļas:
1/2 sīpola
3 daiviņas ķiploka
1 ēd.k eļļas
200 g konservētu tomātu
50 ml ūdens
1/2 tējk. timiāna
1/2 tējk. čili piparu
1/2 ēd.k. cukura
1 tējk. sāls
1/4 tējk. melno piparu
Gatavošana:
Sasmalcina sīpolus un ķiploka daiviņas, liek katliņā, kurā uzkarsēta eļļa. Mazliet apcep. Pievieno sasmalcinātus konservētos tomātus un garšvielas, ūdeni. Vāra, kamēr daļa šķidruma iztvaikojusi. Visu sablendē.
Pasniedz kā mērci vai apziež gandrīz gatavu grilētu vistas gaļu.
Recepte: Dienas Ēdieni